ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Στα πλαίσια του Πρώτου Φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, το Λαογραφικό Μουσείο Συνετίου Άνδρου, είχε τη χαρά να φιλοξενήσει ομάδα περιπατητών που είχαν ακολουθήσει τη διαδρομή Όρμο Κορθίου- Συνετί.

Έγινε ξενάγηση εντός του Μουσείου από τον Αντιπρόεδρο και τη Γραμματέα του Συλλόγου του Λαογραφικού Μουσείου, κ. Χρήστο Γιαννάκη και κ. Μαριογκούλα Τηνιακού, οι οποίοι αναφέρθηκαν εκτενώς στα εκθέματα και την ιστορία του Μουσείου, αλλά και στο χωρίο μας.

 

alt

 

Σε συνεργασία με τον συγχωριανό μας Σύλλογο «Το Συνετί Άνδρου» δόθηκε παραδοσιακό κέρασμα στους επισκεπτες του χωριού μας. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν στους ξένους φίλους μας, οι ¨παστελαριές¨, τα Ανδριώτικα παστιτσάκια και το Συνετιανό ρακί, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια, όπως άκρως κολακευτικά ήταν και τα σχόλια των ξένων φίλων μας  για το Μουσείο και το τόπο μας.

 

alt

 

 

Πράγματι είναι πολλές οι ομορφιές του Συνετίου και το Λαογραφικό Μουσέιο αποτελεί στολίδι για το χωριό και την Άνδρο κι όλοι μαζί πρέπει να συμβάλλουμε στη συντήρηση, στον εμπλουτισμό και τη διαφήμισή του. Aλλά κυρίως να έχουμε στη πίσω άκρη του μυαλού μας ότι μέσα σε αυτό το χώρο φιλοξενείται ένα κομμάτι της πολιτιστικής και λαογραφικής ταυτότητάς μας.  

 

 

alt

 

 

Εμείς ως Σύλλογος αυτό προσπαθούμε και για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε για την στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια.

 
© 2010 Συνετί Άνδρου