Δελτίο Τύπου - Επισκέψεις παιδιών στο Μουσείο- PDF Εκτύπωση E-mail

Στα πλαίσια προβολής και μόνιμης έκθεσης της συλλογής του Μουσείου μας, την χειμερινή περίοδο 2014 – 2015, δεχόμασταν επισκέψεις κατόπιν ραντεβού, την δε καλοκαιρινή περίοδο το Μουσείο ήταν ανοιχτό σε καθημερινή βάση από 09:00 μέχρι 13:00.

 

Οι επισκέπτες  μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του  Μουσείου αποκτώντας μια εμπεριστατωμένη και σε βάθος γνώση του λαϊκού πολιτισμού και των παραδοσιακών στοιχείων του χωριού μας και της Άνδρου γενικότερα, μελετώντας  τα εκθέματα και  συζητώντας με τον υπεύθυνο του Συλλόγου μας.

 

Πέραν των ιδιωτών επισκεπτών (Ελλήνων και αλλοδαπών), το Μουσείο επισκέφτηκαν την  χειμερινή περίοδο μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού σχολείου και Γυμνασίου της  Άνδρου.

 

Την περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου 2015 και μετά από συνεννόηση και συνεργασία με το Επισκοπείον Άνδρου, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 11-15 ετών, του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου που ευρίσκεται στην Ιερά Μονή Τρομαρχίων Άνδρου.

 

Ήταν πολύ μεγάλη η χαρά μας να γεμίσει το Μουσείο με παιδιά και ακόμα μεγαλύτερη που αυτό το Μουσείο μπορεί και επιτελεί το σκοπό του.

 

 

 

 

 

 

 
© 2010 Συνετί Άνδρου