Δελτίο Τύπου για την Κοπή Πίτας PDF Εκτύπωση E-mail

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΥΝΕΤΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

 

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 ο Σύλλογος Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου Άνδρου, πραγματοποίησε με επιτυχία την προγραμματισμένη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίττας,στην κατάμεστη από κόσμο  αίθουσα του καταστήματος «ΔΙΠΟΤΑΜΑΤΑ», στον κεντρικό σταθμό του χωριού.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αιδ/τος του χωριού μας κ. Μανώλης Λιαπάκης, ο Πρόεδρος του χωριού μας κ. Σταύρος Φυτρολάκης, η συντοπίτισσα μας δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού κα Μαργαρίτα Κορκοδείλου, ο Παν/τος Αρχ/της και ενεργό μέλος του συλλόγου μας κ. Αντώνιος Χορευτής, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Ιωαννης Γλυνός , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Νίκος Θεολόγου, η Αντιδήμαρχος κα Ειρήνη Πανταζή, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Θεοδόσης Σουσούδης, οι δημοτικoί σύμβουλοι καΜαρία Βενετίκη και κ.Χρήστος Βουραζέρης, ο Πρόεδρος της  Κοινότητας Λαμύρων κ.Αριστοτέλης Αστράς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ναυτικών κ.Ιωάννης Μπράτης, τα μέλη του Δ.Σ  του Συλλόγου «ΤΟ ΣΥΝΕΤΙ» κκ Χρ. Αστράς και Κ. Κουμαριανός και ο π.Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ.Κώστας Λιοπύρος.

 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Φακής, αφού ευχαρίστησε όλους όσους τιμούν και βοηθούν διαχρονικά  το Σύλλογο μας ,αναφέρθηκε στην βαθιά κοινωνική και πολιτισμική σύγχυση που μαστίζει την κοινωνία και τους θεσμούς της και στον εποικοδομητικό ρόλο του Συλλόγου στη διατήρηση και μετάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

Τέλος, έγινε ένας σύντομος απολογισμός των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου για το οικονομικό έτος 2013, καθώς επίσης απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι στους νεοεισαχθέντες Συνετιανούς φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Ιδιαίτερη μνεία χρήζει το γεγονός της μεγάλης συμμετοχής στην εκδήλωση  των κατοίκων του χωριού ,που σχεδόν σύσσωμοι παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους το Σύλλογο. Το ΔΣ, επ’ ευκαιρία αυτού, ευχαριστεί όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για τη δύναμη και αισιοδοξία που χαρίζουν με την παρουσία τους στο Σύλλογο, στη συνέχιση της επιτυχούς επίτευξης του σκοπού του.

 

Με τιμή το Δ.Σ.

 
© 2010 Συνετί Άνδρου