Δελτίο Τύπου 32 PDF Εκτύπωση E-mail

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΥΝΕΤΙΟΥ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ανδρου και προσωπικά με τον Λιμενάρχη κ. Γ. Τρανάκο, τον Δήμο Ανδρου και τον ΣΕΔΑ, πραγματοποιήθηκε την 5/6/11, ο καθαρισμός της παραλίας μας, σύμφωνα με το πρόγραμμά μας: Σύλλογος στην κοινωνία-συνειδητοποιημένοι πολίτες. Συνολικά 53 άτομα μετείχαν του καθαρισμού και γιαυτό ευχαριστούμε όλους που προαναφέραμε, σε κάθε περίπτωση τους κατοίκους του χωριού μας που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν και  δήλωσαν παρόντες, την κα Ελευθερία Βούλγαρη-Καλαμπαλίκη και όσους βοήθησαν στο έργο δηλώνοντάς μας ότι: είμαστε εδώ γιατί αγαπάμε τον τόπο και τη θάλασσά σας. Ακολούθησε γλέντι σε παρακείμενο κονάκι και στη συνέχεια σε οικία Συνετιανών.

  • Ο Σύλλογός μας μετά από ευγενική πρόσκληση του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, στο ξενοδοχείο  <Paradise Lifestyle >μετείχε των εορταστικών εκδηλώσεων <Ανδριώτικοι δρόμοι του κρασιού, τυριού  και ζυμωτού ψωμιού>, το Σάββατο 11/6/11. Την  εκδήλωση χαιρέτισε και διεύθυνε η κα Μαριάννα Φωτοπούλου διευθύντρια της εφημερίδας Ανδριακή ,με ομιλήτριες τις κυρίες Μ. Παπαδοπούλου, διευθύντρια του περιοδικού της Καθημερινής, την ιστορικό  και συγγραφέα  Μ. Σκιαδαρέση και την Μ. Γαλανού-Τζίτζη, χημικό, οινολόγο  και γευσιγνώστρια, η οποία εκτός από την παρουσίαση του βιβλίου της <ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΕΛΑΡΙ>, μίλησε για την τεχνική της οινοποίησης, βεβαίως για τα κρασιά της Άνδρου, αλλά και την τέχνη της γευσιγνωσίας, θέματα που αφορούν και την περιοχή μας και παρακολούθησαν πλήθος Ανδριωτών. Χαιρόμαστε γιατί ήταν μια ευκαιρία να παραδώσουμε στην κα Γαλανού εργασία του Συλλόγου μας, που έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο με τη βοήθεια γεωπόνου και  κατοίκων της περιοχής μας, σύμφωνα με την οποία το Συνετί είναι ίσως η πρώτη περιοχή στην Άνδρο σε ποσότητα κρασιού και ότι ευδοκιμούν στον τόπο μας 27 είδη αμπέλου, γεγονότα που βεβαίως αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της κληρονομιάς μας. Συγχαρητήρια στην κα Μαντζαβελάκη, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου,  στην κα Φωτοπούλου, στην κα Μανάλη ,αλλά και σε όλους που φρόντισαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.
  • Την Κυριακή 19/6/11, συμμετείχαμε στον καθαρισμό του μονοπατιού προς την παραλία μας, που ήταν μια πρωτοβουλία της τοπικής Κοινότητας Συνετίου και είμαστε υποχρεωμένοι να συγχαρούμε τους αρμόδιους και το Πρόεδρο κο Φυτρολάκη και να δηλώσουμε ότι εμείς θα είμαστε κοντά σε κάθε τι που βελτιώνει τη ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον μας.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες δράσεις μας για το καλοκαίρι:

  • Πραγματοποιούμε το Σάββατο 9/7/11 ημερήσια εκδρομή στην Παναγία στα Τρομάχια, με προσφορά τα τοπικά όργανα από τον Σύλλογο.
  • Προσπαθούμε για τη μουσική υπέρβαση στον τόπο μας και το Σάββατο 30/7/11, πραγματοποιούμε Συναυλία στην πλατεία Συνετίου με το Μουσικό Σύνολο ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ, με αφορμή 100 χρόνια από τη γέννηση του ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΤΣΟΥ σε μουσική Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ - Μ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ – Σ. ΞΑΡΧΑΚΟΥ - Δ. ΜΟΥΤΣΗ με διάρκεια προγράμματος περίπου 2 ώρες και η είσοδος για το κοινό ελεύθερη ,προσφορά του Συλλόγου.
  • Συμμετέχουμε στον Ανδριώτικο γάμο, μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται στα Αποίκια στις 12/8/11 και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους οργανωτές και στην κα Μανάλη.
  • Την Δευτέρα 15/8/11 σε συνεργασία με τον Σύλλογο το Συνετί, πραγματοποιούμε την καλοκαιρινή χοροεσπερίδα μας στο Κέντρο PUNTA PLAYA των αδελφών Καλογρίδη στο Συνετί και ευελπιστούμε για τη στήριξη όλων, αφού είναι από τις λίγες εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε με οικονομική συμμετοχή  την οποία έχουμε ανάγκη.
  • Τέλος για το Φθινόπωρο που έρχεται, συζητάμε για 7ήμερη εκδρομή σε Θεσσαλονίκη - Τσανακαλέ - Προύσα - Πρίγκηπο - Χάλκη - Κωνσταντινούπολη και επιστροφή μέσω Ξάνθης - Κομοτηνής, όπου μπορείτε να δηλώσετε το κατ΄αρχήν ενδιαφέρον σας.

Καλό καλοκαίρι και αισιοδοξία.

ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 
© 2010 Συνετί Άνδρου