Δελτίο Τύπου 29 PDF Εκτύπωση E-mail

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΥΝΕΤΙΟΥ

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, σας γνωστοποιούμε τις νεώτερες δράσεις του Συλλόγου μας:

  • 13 και 14 Απριλίου 2011: Συμμετείχαμε ως χορηγοί με σημαντικό ποσό στην διημερίδα εκδηλώσεων που έγινε στη Χώρα Άνδρου της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στη Λέχη Ανδρίων και στο Δημοτικό Θέατρο ΄Ανδρου, που  παρακολούθησαν αρκετοί συμπολίτες μας και πολλά μέλη μας. Συγχαρητήρια στους εμπνευστές της εκδήλωσης και ευχαριστούμε για τη θερμή του επιστολή τον κ.Στ.Στυλιανίδη καθηγητή Ψυχιατρικής του Παν/μίου Αθηνών για τη συμμετοχή μας ,κάτι που εμείς θεωρούμε αυτονόητο ,ότι δηλαδή οι ντόπιοι Σύλλογοι να προγραμματίζουν συνεχείς δράσεις και να συμβάλλουν σε όλα τα δρώμενα του νησιού μας.

  • 28 και 29/4/2011: Πραγματοποιήσαμε και συμμετείχαμε στο πανηγύρι του Συνετίου, όπως κάθε χρόνο που παρακολούθησε πλήθος μελών και φίλων μας από το Συνετί, τη Χώρα και αλλού, στο τέλος ακολούθησε κέρασμα των συμμετεχόντων στο προάυλιο του Ναού.

  • Λάβαμε το βιβλίο ΜΝΗΜΗ του Ακαδημαικού  κ.Λίνου Γ. Μπενάκη στο οποίο μεταξύ σπουδαίων προσωπικοτήτων της πατρίδας μας συγκαταλέγεται  και ο Βασίλης Τατάκης ,με θερμά επίσης λόγια για τον Σύλλογό μας, το Μουσείο και την Ιστοσελίδα μας προσωπικά από τον εκδότη τον οποίο βαθύτατα ευχαριστούμε, αφού το έργο μας πλέον αναγνωρίζεται από σπουδαίους ανθρώπους.

  • 5 έως και 8/5/2011: Πραγματοποιήσαμε   εκδρομή σε ΒΟΛΟ-ΠΗΛΙΟ, με πλήρες πούλμαν. Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν την Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, Χάνια, Μηλιές, Βυζίτσα, Πορταριά και Μακρινίτσα. Ήταν μια από τις επιτυχημένες από κάθε άποψη εκδρομή που στο τέλος της η καλλιτεχνική ομάδα του Συλλόγου που αποτελείται από τις κ.κ.Φ.Κορκοδείλου και Ανδρ.Καλογρίδη, έγραψαν και απήγγειλαν τους παρακάτω στίχους:

 

Τον Μάιο διαλέξαμε στο Πήλιο να πάμε

Που είναι όλα ολάνθιστα και μοσχοβολάνε.

Η εκδρομή όμως ξεκίνησε περιπετειωδώς

Γιατί έβρεχε καταρακτωδώς

Αλλά είπαμε  όλοι από από μέσα μας έχει ο Θεός

Μάης μήνας , αλλάζει ο καιρός.

Σε μια τέτοια εκδρομή με οργάνωση πολλή

Ο Θεός βοηθάει και τη βροχή σταματάει.

Με λαχτάρα ανεβήκαμε στη Χώρα των Κενταύρων

Όπου ο μύθος και το όνειρο σμίγουν εκεί πάνω.

Μακρινίτσα, Πορταριά, Τσαγκαράδα, Ζαγορά,

Πίνακες ζωγραφικής κρεμασμένα εκεί ψηλά του Πηλίου τα χωριά.

Αιγαίο, Παγασητικός, τα πόδια του χαιδεύουν

Και σ΄έναν κόσμο μαγικό,όλους μας ταξιδεύουν.

Η φαντασία οργιάζει ,

Ποδοβολητά ,διαμάχες κι έρωτες των Κενταύρων σχεδιάζει.

Βλέπουμε τον Ιάσωνα με την Αργώ να φεύγει,

Για εκστρατεία μακρινή ,το χρυσόμαλλο δέρας για να φέρει.

Γυρνώντας απ΄την Πορταριά έσκασε και η μπαλωθιά.

Στις ειδήσεις των 8 ακούμε :Η Ελλάδα φεύγει απ΄το Ευρώ

Το νέο αυτό σίγουρα σπέρνει για λίγο πανικό.

Το ηθικό είναι ψηλά, δεν μας τρομάζει η τρόικα ,μνημόνιο και ΔΝΤ,

Έστω και με χωρίς λεπτά εμείς θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε παντού,

Με τον Λιοπύρο αρχηγό και το Δήμο οδηγό.

Ήδη ο Σύλλογός μας προγραμματίζει:

  • 5/6/2011: Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο ΄Ανδρου και προσωπικά με τον Λιμενάρχη κ.Γιώργο Τρανάκο, τον Δήμο ΄Ανδρου, και τον ΣΕΔΑ, καθαρισμό  των παραλιών και κύρια της παραλίας Συνετίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμά μας «Σύλλογος στην κοινωνία-συνειδητοποιημένοι πολίτες».

  • 30/07/2011: Πραγματοποίηση στην Κεντρική πλατεία Συνετίου μεγάλης Συναυλίας, δωρεάν προς τους πολίτες, με 9 μουσικούς του συγκροτήματος ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ και δίωρο αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Γκάτσο και με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, τραγούδια σε μουσική Μ.Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκου,  Μ. Χατζηδάκη και Δ. Μούτση. Η προσφορά μας αυτή προς τα μέλη μας και την κοινωνία της ΄Ανδρου αποτελεί όνειρο ζωής για το Δ.Σ. που έτσι θέλει να ευχαριστήσει τους Ανδριώτες για την αγάπη με την οποία περιβάλλουν τον Σύλλογο και το έργο που εδώ και πολλά χρόνια πραγματοποιεί.

  • 15/8/2011: Σε συνεργασία με τον Σύλλογο το Συνετί, πραγματοποιούμε τον ετήσιο καλοκαιρινό χορό μας με είσοδο στο κέντρο PUNTA PLAYA των αδελφών Καλογρίδη στο Συνετί.  Περιμένουμε να μέλη και τους φίλους μας να μας τιμήσουν και να ανταποκριθούν και σ΄αυτό το κάλεσμά μας.

  • Φθινόπωρο 2011: Σε ημερομηνίες που θα καθορίσουμε σε λίγες μέρες, πραγματοποιούμε 7 ήμερη εκδρομή σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ- ΠΡΟΥΣΑ- ΠΡΙΓΚΗΠΟ- ΧΑΛΚΗ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και επιστροφή ΞΑΝΘΗ –ΚΟΜΟΤΗΝΗ.

Όλοι από τώρα μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Τρία χρόνια . Τόσα συμπληρώνονται σε λίγες μέρες από τότε που το www.syneti.gr, ο ιστότοπος του Συλλόγου μας, άρχισε να εκπέμπει για πρώτη φορά. Το  ρήμα δεν χρησιμοποιείται λάθος: Με συνεχή εκπομπή προς τον παγκόσμιο αέρα του διαδικτύου  και αποδέκτη την οικουμενική κοινότητα του  Internet, προσομοιάζει αυτή η μορφή επικοινωνίας με το ζωντανό κύτταρο που εκπέμπει από το Συνετί και την ΄Ανδρο σε όλη την οικουμένη και οι ειδήσεις μας καθώς και ο τόπος μας γίνονται ευρύτατα γνωστοί.

Πέθανε και ετάφη στην Αθήνα ο αγαπητός σε όλους μας συμπολίτης ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚ. ΓΛΥΝΟΣ, εκλεκτό μέλος της κοινωνίας μας, φίλος και από τα πρώτα μέλη του Συλλόγου μας. Ευχόμαστε στη σύζυγό του Μαργαρούλα να τον θυμάται πάντα και ας είναι ελαφρά η γη που τον σκεπάζει.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 
© 2010 Συνετί Άνδρου