ΡΑΛΛΟΥ ΚΟΥΪΡΙΝΗ - ΚΟΚΚΟΛΗ PDF Εκτύπωση E-mail

 

ΡΑΛΛΟΥ ΚΟΥΙΡΙΝΗ –ΚΟΚΚΟΛΗ

1870- 1966


Γεννήθηκε το έτος 1870 στην Κων/λη όπου και σπούδασε Νηπιαγωγός- Παιδαγωγός. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, παντρεύτηκε στην Πόλη τον Αρχιμήδη Κοκκόλη, εστιάτορα στο επάγγελμα και απέκτησε το έτος 1900 ένα υιό, τον Κων/νο Κοκκόλη.


Την ταραγμένη περίοδο των Βαλκανικών πολέμων 1912- 1915 και μετά τον θάνατο του συζύγου της, μετοίκησε με τον υιό της στην Άνδρο και εγκαταστάθηκε στο Μεσαθούρι, διατηρώντας το πατρικό της επώνυμο.


Με την εγκατάστασή της στην Άνδρο, ανέλαβε υπηρεσία ως δασκάλα καταρχήν στον οικισμό Ζαγανιαρίου.


Στη συνέχεια και από μαρτυρίες μεγάλων σε ηλικία κατοίκων του Συνετίου, ανέλαβε καθήκοντα στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού, συγκεκριμένα από το έτος 1930 έως και το έτος 1940.


Στο Συνετί η Ραλλού κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα αγαπητή, αφού ήταν ένας άνθρωπος προικισμένος με εξαιρετικά πνευματικά προσόντα ,που τα συνδύαζε με αδιάκοπη αφοσίωση στο έργο που είχε αναλάβει και με ακατάβλητη εργατικότητα σε εποχές μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολες.


Πάντα, από τις μαρτυρίες που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, το διδακτικό και όχι μόνον έργο της στο Συνετί,  χαρακτηρίζετο από τα βασικά γνωρίσματα του χαρακτήρα της, αφού ήταν άνθρωπος γεμάτη εντιμότητα, σεμνότητα και καλωσύνη.


Τα τελευταία έτη της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας και της καθ΄όλα ευδοκίμου υπηρεσίας της ως δασκάλας, υπηρέτησε στο Δημοτικό Σχολείο Λαμύρων, όπου το έτος 1946 και σε ηλικία 76 ετών, συνταξιοδοτήθηκε.


Το έτος 1952, μαζί με τη νύφη της Ορσάκη Κοκκόλη και τα εγγόνια της Ανδριάννα και Ραλλού, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου και απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών το έτος 1966.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΣΕΓΓΟΝΟ ΤΗΣ κ.Κ.ΒΟΒΟΛΙΝΗ.

 
© 2010 Συνετί Άνδρου