Αγ. Σπυρίδωνος Μεσσαριάς Εκτύπωση E-mail

 

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

Στον περικαλλή Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στη Μεσσαριά, οι ευσεβείς και φιλακόλουθοι Ανδριώτες τίμησαν μεγαλοπρεπώς τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος.

 

Πλήθος προσκυνητών από τη Μεσσαριά, τη Χώρα, το Κόρθι, το Συνετί και τα γύρω χωριά την 11 Δεκεμβρίου στον εόρτιο Εσπερινό, παρακολούθησαν με κατάνυξη μία εξαιρετική ακολουθία, που επιμελώς είχε προετοιμάσει ο αγαπητός σε όλους τους Ανδριώτες Αρχιμανδρίτης πατέρας Ιωάννης Στάμος, τον οποίο με την ευκαιρία ευχαριστούμε θερμότατα για την πολύχρονη σημαντική του προσφορά στα θρησκευτικά, πολιτιστικά και φιλανθρωπικά δρώμενα του τόπου μας.

 

Χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη πατρός Θεοφάνη Κουλού και συνευχηθέντων: του Αρχιμανδρίτη πατρός Αετίου Κουμπάρδα και των Πρωτοπρεσβύτερων πατέρων Ηλία Πετράκη και Λεωνίδα Γλυνού, εψάλλει ο Πανηγυρικός Εσπερινός τους ύμνους του οποίου απέδωσε η Χορωδία Πρακτικών Ιεροψαλτών Άνδρου, η οποία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο εκκλησίασμα και απέσπασε κολακευτικά σχόλια.

 

Στη συνέχεια ο πατέρας Αέτιος ομίλησε και αναφέρθηκε στο θαυματουργικό έργο και τη σημαντική προσωπικότητα του Αγίου, κάλεσε τους πιστούς να είναι ενωμένοι, τόνισε το έργο της φιλανθρωπίας και της ανάγκης ενότητας των Χριστιανών ιδιαίτερα σήμερα σε περίοδο μεγάλης οικονομική κρίσης και ανάγκης των ανθρώπων και τέλος συγκίνησε με την αναφορά του στην αποστολική έννοια της αγάπης και όπως αυτή λεπτομερειακά περιγράφεται στην προς Κορινθίους επιστολή.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του Ναού, όπου οι Εκκλησιαστική Επιτροπή δεξιώθηκε με γλυκά τους πιστούς.

 

ag spiridonos messarias joomla

 

 
© 2010 Συνετί Άνδρου